Mikä on Siriously!!?

Vaikka kaikenlainen avoimuus on yhteiskunnassamme lisääntymään päin, liian moni kokee edelleen erilaisuudesta johtuvaa kiusaamista. Rohkea avauksemme on pyrkimys vähentää kiusaamista ja ennaltaehkäistä erilaisiin ihmisiin kohdistuvaa syrjintää.
Kiusaamisen syyksi tuntuu kelpaavan mikä vain. Erilainen kulttuuritausta. Erilaiset mielenkiinnon kohteet. (Ainoa luokassa, joka tykkää vaikkapa japanin kulttuurista.) Puhevamma. Neurologinen poikkeavuus. Ja peli on selvä. Olet ulkopuolinen.

Erilaisuus voimavarana

Siriously!! -projektissa autamme erilaisuutensa vuoksi kiusaamista kokeneita henkilöitä hyväksymään erilaisuutensa ja voimaantumaan ainutkertaisuudessaan.

Pauliina Kinnunen tyttönimeltä Mari Pauliina Tervo. (Siitä taiteilijanimeni Mari P.)

Olen Jyväskyläläinen taiteilija ja koutsi. Koen suurta onnistumisen iloa, kun huomaan että olen voinut auttaa ihmistä kohti omannäköistä urapolkua ja elämää.
Idea Siriously!! -projektiin syntyi syksyllä 2018, kirjoitettuani loppuun kirjan Siri-tytöstä. Siri etsii jatkuvasti itseään. Erilaisuuden tunteelle löytyy nimikin, autismin kirjon häiriö. Mutta onko diagnoosi avain ulos erilaisuuden tuomasta kuplasta?

Tämän hankkeen tarkoitus on auttaa siriously, oikeesti tosielämän Sirejä näkemään oman hienoutensa.

Miia Hourula

Olen yksi tiimimme kuvataiteilijoista. Asun Jyväskylässä. On upeaa olla osana Siriously!! -projektia ja antaa oma työpanokseni ryhmälle.
Voimaannuttavien kuvieni tarkoitus on antaa kasvot erilaisuudelle ja itsensä voittamiselle. Jokainen meistä on erilainen upealla ja ainutkertaisella tavallaan!
Eläimet kuvissa viestivät miten paljon erilaisuutta voi olla myös muualla ympärillämme. Maapallolla on lukuisia eri eläinlajeja rotuineen. Valitettavasti myös eläinten keskuudessa esiintyy syrjintää. Monet eläinlajit pyrkivät eliminoimaan erilaiset lajin edustajat vääränlaisen rodun vuoksi. Halusin tehdä ensimmäiseen teokseeni leijonan, sillä leijona laumassa kenestä tahansa leijonasta voi tulla laumansa johtaja ja ylpeyden aihe.

Susanna Kiiski

Olen Tamperelainen kuvataiteilija ja lasten ohjaaja. Tänä vuonna toteutin pitkäaikaisen unelmani kirjan kuvittamisesta. Kuvat Pauliina Kinnusen nuortenkirjassa Sirimaan salaisuus ovat minun käsialaani. Opiskelen taidetta Sara Hildenin kuvatadaideakatemiassa. Musiikki ja kuvataide kulkee elämässä mukana monissa eri muodoissa. Luonteeltani olen rauhallinen vaikuttaja.
Tein ensimmäisen voimauttavan kuvan tähän projektiin Jannesta lapsena ja isona. Kuvassa aikuinen Janne suojelee lapsi-Jannea koulussa.

 

Toni Tilsala

Kirjan taitto on tässä projektissa mun heiniäni. Oon tosiaan mediasisällön suunnittelun AMK-opiskelija Lahen suunnilla ja graafisen suunnittelun pohjaa mulla on freelance työntekijänä jo muutaman vuoden. Positiiviseksi minua yleisesti luonnetaan ja yötyöläisenä teen yleensä luovimmat ratkaisuni lähempänä kolmea aamuyöstä kuin ihmisten aikoihin. Olen siis tarvittaessa tehokas ajankohtaan katsomatta.

 

Suvi Rantanen

Minulla on todettu Aspergerin oireyhtymä 28-vuotiaana. Sirimaan salaisuus -kirjaa lukiessa tuli oma lapsuus hyvin vahvasti mieleen ja monet kohdat siinä olivat samaistuttavia. Olen hyvin kiinnostunut verbaalisesta ja kirjallisesta ilmaisusta ja kielenkäytöstä. Äidinkieli ja englanti olivat lempiaineitani jo peruskoulussa. Olen kirjoittanut Autismi-lehteen ja minusta on myös tehty haastattelu siihen. Muutenkin erilaiset kirjoitus- ja käännösprojektit ovat vahvuuksiani. Sirimaan salaisuus -kirjan kääntäminen suomesta englanniksi olisi hyvin mieluinen tehtävä.
Olen koulutukseltani IT-tradenomi ja monet alan ilmiöt kiinnostavat minua. Tekoälyn kehitys,
neuroverkot, robotit ja ihmisen ja koneen rajapinta ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani.

Lue juttu minusta: Sielunsiskoja ja supernaisia

 

Comments are closed.